Top
 

Gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde

GeoTax / Referenties / Gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde

Case: gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde fuseren op 1 januari 2018 tot de gemeente Midden-Groningen. Daarop vooruitlopend hebben zij een gemeenschappelijke architectuur gekozen in de vorm van GT-BAG. Dit pakket sluit goed aan op de gemeentelijke werkprocessen en is ook voordeliger dan andere oplossingen.

Sinds de invoering van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) in 2009 hebben al tientallen gemeenten gekozen voor GT-BAG. De gemeente Menterwolde behoort tot de gemeenten die GT-BAG al langere tijd gebruiken. Hoogezand-Sappemeer en Slochteren zijn nu ook aangesloten op deze webbased applicatie.

Flexibel en voordelig

GT-BAG is gegarandeerd goedkoper dan andere toepassingen en bespaart de gemeenten dus geld. Ook biedt het pakket veel flexibiliteit en sluit het goed aan op de werkprocessen binnen de gemeenten.

Gegarandeerd berichtenverkeer

GT-BAG is volledig ingericht op de workflow in de gemeenten en het bijbehorende berichtenverkeer via verschillende systemen. Zo leidt het verlenen van een bouwvergunning automatisch tot een bericht voor de afdeling Burgerzaken, omdat met de vergunning een nieuw verblijfsadres ontstaat waarop iemand zich kan inschrijven.

GeoTax garandeert dat berichten die vanuit GT-BAG verzonden worden naar andere afdelingen, daadwerkelijk aankomen. Naast de koppeling met de BAG-LV zijn koppelingen met mid-offices, geo-koppelingen en dms-koppelingen beschikbaar. Ook kan GT-BAG overweg met de gangbare tekenpakketten, zodat tekeningen van gebouwen eenvoudig kunnen worden ingelezen.

Gegevens in één dag over

GeoTax neemt de bestaande BAG-authentieke gegevens over volgens een goed gestroomlijnd proces. In één dag zullen de gegevens vanuit de bestaande pakketten worden geconverteerd. Daardoor hoeft het werkproces bij de gemeenten niet langer dan een paar dagen stil te liggen. Verder ondersteunt GT-BAG de fusie administratief. Vanaf de fusiedatum wordt de nieuwe gemeentenaam gekoppeld aan de gegevens.

Provincie:
Groningen

Aantal inwoners gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde:
ca. 61.000 (CBS, 1 januari 2017)